انار شکرانه سرخ اورامان/فروش ۸۰۰میلیون ریالی در آیین شکرگزاری انارانه

انار شکرانه سرخ اورامان/فروش ۸۰۰میلیون ریالی در آیین شکرگزاری انارانه

انار شکرانه سرخ اورامان/فروش ۸۰۰میلیون ریالی در آیین شکرگزاری انارانه

پایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس؛ انار، شکرانه سرخ پاوه و اورامانات در آیین شکرگزاری انارانه به همراه دیگر فرآورده های به دست آمده از این میوه بهشتی ،فروش تقریبی ۸۰۰ میلیون ریالی داشته و باید از این ظرفیت برای رونق گردشگری و اقتصادی استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار پاوه پرس به نقل از فارس، تولید و پرورش انار در شهرستان پاوه و اورامانات قدمت دیرینه دارد و انار خوش رنگ و لعاب و آبدار پاوه محبوبیت و آوازه ای ملی دارد.

این میوه سرخ رنگ بهشتی در ادبیات و اسطوره های محلی صاحب نگرش ویژه ای است، چنانچه در ادبیات اورامانی، جمله”پوست کندن” برای انار به کار نمی رود و حتی به عنوان یک شخصیت به آن نگریسته می شود.

 به دلیل ارزش، محبوبیت و پتانسیل تولید بالای این محصول در دیار پاوه و اورامانات، مردمان محلی سالی یکبار، آنهم معمولا در اواسط پاییز رنگارنگ، آیین شکرگذاری انارانه را برگزار می کنند که ابتکاری برای حفظ ارزش ها و آداب و رسوم محلی به شمار می رود.

از همین رو رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان پاوه در گفتگو با خبرنگار فارس، به فروش ۸۰۰ میلیون ریالی انار و فرآورده های آن در آیین شکرگذاری انارانه در این منطقه خبر داد.

هادی شریفی به برگزاری آیین شکرگزاری انار یا انارانه در هشت روستا و یک شهر پاوه به مدت ۹ روز در آبان ماه جاری اشاره کرد و گفت: افتتاح این جشن در روستای داتیاری و اختتامیه آن در روستای داریان برگزار شد.

به گفته این مسوول، انار به همراه محصولات و فرآورده های آن همانند، رب انار، شربت انار، مربای انار و غیره در هریک از روستاهای شرکت کننده در آیین، فروشی نزدیک به ۱۰ میلیون تومان داشته است.

شریفی ادامه داد: در کنار این آیین برنامه های جانبی بسیاری همچون دف نوازی، نیایش به زبان محلی، آیین انارگردانی و مسابقه بازی بومی محلی برگزار شد و غرفه های فروش انار و فرآورده های آن در معرض دید عموم قرار گرفت.

وی افزود: از سوی دیگر غرفه ها و فروشگاه هایی به منظور عرضه غذاها، دمنوش ها و شربت های به دست آمده از این میوه به نمایش گذاشته شد.

به گفته این مسوول، ورکشاپ ها و غرفه صنایع دستی از دیگر برنامه های جانبی این آیین بوده به گونه ای که این صنایع در هریک از روستاها به میزان چهار الی پنج میلیون به فروش رفته است که در مجموع رقمی در حدود ۴۰ میلیون تومان می شود.

شریفی به فروش بالای انار و فرآورده های آن در روستای داریان و شرکان در این آیین اشاره کرد و افزود: تولید سالانه انار در شهرستان پاوه نزدیک به سه هزار تن است و درصددیم این جشن و آیین را در سال های آتی با وسعت بیشتر و عناوین متعددتری برگزار کنیم.

برای حفظ این آیین که جزیی از هویت فرهنگی و آداب و رسوم این منطقه است باید تلاش کرد چراکه حفظ این آیین علاوه بر رونق اقتصادی، می تواند در جذب گردشگر و معرفی بهتر  قابلیت ها و پتانسیل های استان کرمانشاه موفق عمل کند.

از سوی دیگر ناگفته نیست که برای این امر علاوه بر یاری مسوولان در راستای برگزاری بهتر در ابعاد وسیع تر، لازم است از سوی کارشناسان مربوطه آسیب شناسی های مورد نظر به ویژه به هنگام مصادف شدن این مراسم با مناسبت ها و سوگواری های مذهبی انجام شود تا حفظ و انتقال رسومی اینچنینی که جزیی از هویت فرهنگی است به دیگر نقاط استان اشاعه یابد.



۲ دیدگاه

    برزو شمشیر آبان ۲۱, ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۲
    0
    0

    خدا وکیلی در رابطه حق با غدار گردو ضایع شد چون گردوهم دست کمی از انار ندارد انشاا چشن گردو هم برگزارشود

    شهروند آبان ۲۰, ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۲
    1
    0

    ایده برگزاری جشن برداشت انار درسطح شهرستان پاوه با وجود کمی وکاستی هایی بازهم قابل تحسین بود. اما نکته ای که باید بدان توجه شود شهرستان پاوه اگر میخواهد به قطب تولید انار درسطح کشور تبدیل شود باید اقدام به توسعه کمی وکیفی محصول انار خود نماید ، تا هم باعث ایجاد اشتغال وهم درآمد پایدار روز افزون شود.در ضمن این ایده میتواند در برخی محصولات باغی دیگرمانند توت وگردو که مستعد رشد وثمر دهی مناسب درسطح شهرستان پاوه هستنداجرایی گردد.

نقد و بررسی

مهمترین اخبار